Rijlessen volgen

Autorijden, eindelijk is het zo ver! Het begin van de vrijheid begint met het behalen van je autorijbewijs. Stap voor stap bereiden we je voor op het zelfstandig besturen van een auto waarbij natuurlijk alle rijvaardigheden aan bod komen.

Voor iedere les maken we in overleg met de leerling een lesafspraak. Aan bod komen voertuigkennis, verkeersdeelname en bijzondere verrichtingen zoals inparkeren en keren door middel van steken.

#altijdinbegrepen

Van Easy Go, voor jou 😉

Altijd een nieuwe lesauto

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren omgaan met nieuwe technologieën die het autorijden veiliger kunnen maken. Lessen bij Easy Go betekent altijd lessen in een nieuwe lesauto. Onze standaard lessen worden daarom gegeven in een Volkswagen Golf 7.

Altijd rijlessen van 60 minuten

De meeste rijscholen hanteren lessen van 45 of 50 minuten. Hierdoor lijken ze op het eerste blik goedkoper, maar kan dit gedurende de opleiding flink oplopen. Onze rijlessen duren altijd 60 minuten 😉

Altijd snelweg inbegrepen

Een of meerdere rijlessen op de snelweg? Standaard inbegrepen bij je opleiding. Wij nemen de angst voor de snelweg weg, zonder kosten. Vroooooom!

Altijd een vaste rijinstructeur

Je rij-opleiding is kostbaar en je zou daarom zo efficiënte mogelijk begeleid moeten worden. Daarom krijg je bij ons altijd een vaste rijininstructeur die jou van begin tot eind begeleidt. Wel zo makkelijk 😉

Praktijkexamen CBR

Om examen te kunnen doen dien je minimaal 17 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat categorie B.

Voor het examen

Voor het examen begint neemt de examinator buiten eerst een ogentest af. Je wordt gevraagd een kentekenplaat op ongeveer 25 meter afstand af te lezen. Vervolgens wordt de verlichting gecontroleerd, waarbij je het dimlicht, knipperlicht en remlicht moet testen. Hierna krijg je een aantal vragen over bijvoorbeeld de instrumenten, vloeistoffen en banden.

Tijdens het examen

Tijdens het rijden krijg je duidelijke aanwijzingen waar je naartoe moet. Wanneer je de instructies niet goed begrepen hebt, kun je het altijd nog eens vragen. Je dient zelf op te letten en te reageren op verkeerstekens en signalen van het overige verkeer. Denk hierbij aan het zelfstandig veranderen van richting wanneer je bijvoorbeeld niet rechtdoor mag.

Easy come, Easy Go 😉